Aktualności

Najpiękniejsza Domówka Świata…od kuchni

2020-07-30 20:05:00

Najpiękniejsza Domówka Świata ma wiele plusów! Zdecydowanie można do nich zaliczyć własną… strefę gastronomiczną. Bez kolejek i z takim menu, jakie lubicie najbardziej. Ale kto z sentymentem nie wspomina wspólnego jedzenia festiwalowych obiadów, integracji w oczekiwaniu na swoją porcję czy też grupowych wypraw na strefę gastronomiczną? To wszystko miało swój urok! Mega hot-dogi i ziemniaczki z kefirem co roku królowały na kostrzyńskim polu, a z każdą edycją festiwalu oferta była coraz bogatsza. 

Chcąc zachować ten wyjątkowy „smaczek” Festiwalu, na Najpiękniejszej Domówce Świata postawiliśmy na wspólne gotowanie z dobrą muzyką w tle. Zupełnie jak w strefie gastronomicznej, gdzie można było delektować się obiadem i jednocześnie słuchać koncertów. Tradycje kostrzyńskiego pola przeniosły się do strefy on-line, dlatego i o tej kwestii nie można  było zapomnieć. Tak zrodził się piątkowy cykl „Jurek gotuje”, oglądany z niemal każdej części Polski, a także wśród fanów zagranicą. Choć byliśmy daleko od siebie, udało się zdalnie pichcić i poczuć smak festiwalu. Na naszym kanale KręciołaTV na YouTube oraz Facebooku Pol`and`Rock Festival znajdziecie te kulinarne inspiracje, które Jurek dostarczał Wam w ciągu ostatnich tygodni. Festiwal online nie oznacza jednak, że nie możemy odtworzyć niezapomnianego klimatu w dowolnym miejscu. To główna idea, która przyświeca projektowi Najpiękniejszej Domówki Świata! Bo co jak co, ale bez gastronomii chyba nikt nie wyobraża sobie festiwalu. 

Zobaczcie odcinek Domowej Orkiestry, w którym Jurek gotuje jedną z kultowych festiwalowych potraw:

 

 

 

 

Na kanale znajdziecie przepis m.in. na „domówkowy” żurek, placki ziemniaczane, spaghetti czy gulasz. Wszystko – jak to w festiwalowej kuchni bywa – doprawione dobrą muzyką. Jeśli nie oglądaliście na żywo, wciąż możecie wrócić do nagrań. Mimo formy online, nadal możemy wspólnie jeść, słuchając koncertów lub rozmów z gośćmi ASP. A jeśli złapaliście kulinarnego bakcyla i chcecie odkryć więcej polandrockowych przepisów, chodźcie na przepisy.polandrockfestival.pl!

 

Jurek Owsiak gotuje żurek Fot. Łukasz Widziszowski  

 

Mamy koncerty, mamy wspólne gotowanie, zostało nam przeniesienie niepowtarzalnych festiwalowych dyskusji do Internetu. W celach integracyjnych spotykamy się na Discordzie, który dzięki Mastercard posłuży nam za „kostrzyńskie pole” i to właśnie tam przeniosły się =. Może tym razem powymieniacie się przepisami i kulinarnym doświadczeniem? Dzięki tej platformie możecie komunikować się zarówno wideo, głosowo lub na czacie

 

 

Pol'and'Rockowe pole online fot. Szymon Aksienionek

 

 

Domówkowymi przekąskami pochwalcie się też na Instagramie i oznaczcie @polandrockfestival. Macie tam również możliwość zrobienia relacji prosto z kostrzyńskiego pola! Niemożliwe na festiwalu online? A jednak! Przygotowaliśmy dla Was filtry, dzięki którym z domowej kanapy przeniesiecie się bezpośrednio na festiwalowe pole, pod Dużą Scenę czy na wzgórze ASP. Jeśli tęsknicie tak jak my (a wiemy, że tak!), to nie możecie przegapić tej okazji. Pozostając w kulinarnych klimatach, na Instagramie @polandrockfestival macie szansę zobaczyć organizację festiwalu online “od kuchni”, dzięki smaczkom, którymi dzieli się ekipa Pokojowego Patrolu.

 

 

Filtr instagramowy

 


Bawcie się pysznie na Najpiękniejszej Domówce Świata!



POKAŻ PODOBNE
ZOBACZ TEŻ